grenoble

Remo Salvadori

MAGASIN - Centre National d'Art Contemporain

On the occasion of his first museum retrospective, Remo Salvadori modified the gallery to facilitate the presentation and interpretation of his works. He changed the continuous curved walls into angular and rigid ones. The first large gallery ended with a narrow, funnel-shaped passage that opened onto a second triangular space, and finally merged into another large hall. The form of the triangle dominated the space, and the arrangement of the works, which “spangled” the walls and the floor in greater or lesser density; seemed to spiral into the installation Qui non si misura il tempo (Here one doesn’t measure time, 1981-85) and the painting L’uomo che ode (The man who hears, 1978-87). The variety of the forms and their repetition were striking, as was the unusual placement of familiar works such as the copper Tazze (Cups, 1991), which he placed within a square room built specifically for

Sign-in to keep reading

Artforum print subscribers have full access to this article. If you are a subscriber, sign in below.

Not registered for artforum.com? Register here.

SUBSCRIBE NOW for only $50 a year—65% off the newsstand price—and get the print magazine plus full online access to this issue and our archive.*

Order the ONLINE EDITION for $5.99.

* This rate applies to U.S. domestic subscriptions.